Какво са Цветните есенции

Цветните есенции са нежни лекове, които представляват 100% натурални вибрационни разтвори, извлечени от жизнената сила на цъфтящите растения и дървета. Те носят енергийния отпечатък на цветята, като в същото време НЕ са етерични масла и НЕ съдържат никакъв физически материал. Енергията на цветята комуникира и резонира с нашата енергия и по този начин повлиява различни психо-емоционални аспекти на нашето благосъстоянието.

Цветните есенции са много естествен и безопасен начин за лечение и могат лесно да бъдат интегрирани във всяка програма за грижа, тъй като не пречат на други форми на лечение. Te могат да се използват за духовно прозрение и развитие; придаване на вътрешен баланс и мир; по-добро разбиране на проблемите в живота ви, както и способността да се справяте с тях; промяна на мислите и убежденията, които не ви служат вече за вътрешен растеж.

Цветните есенции ще увеличат жизнената енергия, която протича във вашето енергийно поле и ще ви помогнат да се преборите със страховете, умората и тревожността, както и да оставате защитени и стабилни в моменти на трудности. Те могат да бъдат от полза винаги, когато емоциите или мислите са ви извън баланс. Например, ако имате определен страх, тогава всъщност ви липсва смелост. Цветните есенции могат да ви помогнат да разберете основната причина за страха си, както и да ви помогнат да увеличите смелостта си. 

Цветните есенции катализират растежа в съзнанието. Те ни помагат да повишим нашата информираност и разбиране за това кои сме ние и какви са житейски ни уроци. Като метод за алтернативно лечение, Цветните есенции едновременно ни помагат да осъзнаем старите начини на мислене и съществуване, които вече не допринасят за нашето най-висше благо и добро; както и да намерим нова перспектива, чрез която да гледаме на живота си и на себе си.

Есенциите са напълно безопасни и безвредни, без странични ефекти и могат успешно да се използват от деца, възрастни, бременни жени, тийнейджъри и дори домашни любимци и растения. Положителният им ефект може да бъде забелязан след 14 дни и може да бъде описан като усещане за мир, осъзнаване и намаляване на негативните емоции.


За първи път Цветните есенции са приготвени в Англия от д-р Едуард Бах в края на 20-те години и са известни като “Цветята на д-р Бах”, “Капки на Бах”или “Бахови капки”. Много други хора след това започнаха да правят свои собствени цветни есенции, главно в средата на 80-те, като един от тях е Иън Уайт, основател на Австралийските есенции /Australian Bush Flowers/ и Духовните есенции /White Light Еssences, Light Frequency Essences, Divine Presence Essences/. 

Д-р Бах учи, че “болестта, по същина, е резултат на конфликта между Душа и Ум и никога не може да бъде изкоренена освен чрез духовно и умствено усилие”. Ефектът от есенциите е подобен на този на медитацията, тъй като те позволяват на човека да достигне до мъдростта на своя Висш Аз. Това освобождава отрицателните вярвания, поддържани в подсъзнанието, и позволява на положителните добродетели на Висшия Аз – любов, радост, вяра, смелост и т.н. да наводнят тяхното същество. Когато това се случи, негативните вярвания и мисли се разтварят, балансът се възстановява и настъпва истинско изцеление.

Освен под формата на капки за пиене, цветните есенции могат да бъдат от голяма полза, когато се абсорбират директно през кожата, като допълнение към стандартната орална доза. Есенциите могат да се добавя към вода за вана или към кремове, лосиони и масла. Последните могат да се използват успешно и под формата на спрейове за пръскане. Нашите аура спрейове са направени от флорални води и висококачествени етерични масла, енергиен разтвор от Цветни и кристални есенции. Те оказват мощно защитно, заземяващо и повдигащо вибрациите действие, като в същото време ни осигуряват комфортно усещане и свеж, зареждащ аромат.

Цветните есенции намират приложение под формата на рол-он парфюми, вложени в маслена основа и нанесени директно върху кожата. Чрез пулсовите точки на китките, зад ушите и слепоочията, есенциите оказват силно въздействие върху енергийното поле на тялото. Рол-оните съдържат уникални блендове от парфюмни масла, енергиен разтвор от Австралийски цветни есенции върху основа от фракционирано кокосово масло. Божествените им аромати осигуряват благоуханно усещане в продължение на няколко часа.  

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки