Спасителна смес с която да се справиш с напрежението, стреса и паник атаките

16.06.2022 10:25:41

Спасителна смес с която да се справиш с напрежението, стреса и паник атаките

Цветните есенции са прости, но мощни природни средства, които са придобили много привлекателност в последните години. В практиката се използват цветни есенции, които са под формата на течности, съдържащи енергията на цветята.

Съвременните цветни есенции са произведени от Едуард Бах, британски лекар, през 30-те години на миналия век. Според д-р Бах енергията на цветята може да стабилизира чувствата ви. Той вярвал, че това може да подобри психическото, физическото и духовното ви здраве.

Днес хората използват цветни есенции със същата цел, за да облекчат стреса, тревожността и болката. Положителната страна е, че те нямат никаква вреда при използването им. Можете да си закупите стоков комплект с концентрати на Цветни есенции или да си направите сами индивидуална комбинация. За повече идеи каква да бъде вашата лична комбинация прочетете Излекувай себе си с предложения за комбинация от Цветни есенции.

Какво ще намерите в страниците на тази статия?

КАК РАБОТИ И КАКВО СЪДЪРЖА СПАСИТЕЛНАТА СМЕС

Rescue Remedy е вид на Bach Flower Remedy, линия от цветни есенции, разработена от д-р Едуард Бах през 1920-те и 1930-те години. Английският лекар вярвал, че болестите, причинени от негативни емоции, като стрес и депресия, могат да бъдат облекчени с цветни есенции. Прави се чрез поставяне на цветя във вода и създаване на инфузия чрез излагане на сместа на слънчева светлина или друг източник на топлина. След това цветята се изхвърлят и течността се запазва (обикновено с алкохол), разрежда се и се съхранява във флакони.

Положителният потенциал на 5-те цветни есенции, включени в състава на комбинацията, води до балансиране на блокиращите модели на поведение. 

 • Impatiens (Слабонога) за баланс на състоянието на душевно или физическо напрежение, силна възбуда и болкa
 • Rock Rose (Жълтак, Скална роза) за баланс на състоянието на силен уплах и паника.
 • Clematis (Повет) за баланс на състоянието на прималяване, понякога загуба на съзнание или просто състояние на съзнанието, в което то избягва в един илюзорен свят, отказвайки да приеме настоящето
 • Star of Bethlehem (Витлеемска звезда) за баланс на състоянието на шок

Странични ефекти Rescue Remedy обикновено се счита за безопасно.4 Безопасно е и за тези, които са на диета без глутен. Хората, приемащи определени лекарства, като антибиотици като метронидазол или лекарството за разстройство на употребата на алкохол Antabuse (дисулфирам), могат да получат гадене и/или повръщане поради формата на алкохолна основа на всяка цветна есенция. Може да не е подходящо за вас, ако имате притеснения относно съдържанието на алкохол в продукта. Rescue Remedy също се предлага в версии с нулева защита, консервирани с растителен глицерин вместо ракия, идеални за бременни, кърмещи или за деца. често задавани въпроси Колко време отнема действието на Rescue Remedy? Въпреки че всеки човек е различен, производителят предполага, че повечето хора започват да усещат ефекта „доста скоро“ след приема на продукта.5 Колко дълго трае Rescue Remedy? Производителят не посочва колко дълго траят ефектите на продукта, но предлага дозите да се повтарят при необходимост.6 Можете ли да предозирате Rescue Remedy? При редовна употреба не трябва да се наблюдава предозиране. Все пак трябва да се има предвид алкохолното съдържание на продукта. Избягвайте да приемате повече от препоръчаната доза и не комбинирайте с други продукти, съдържащи алкохол. Дали Rescue Remedy за домашни любимци е различна формула? Rescue Remedy Pets е формулиран за животни от всякакъв вид, включително котки, кучета, птици, коне, зайци и влечуги. Не съдържа алкохол и формулировката се различава от съставите на Rescue Remedy, предназначени за консумация от човека, които не трябва да се дават на домашни любимци.

 • Забележка> Поради липса на подкрепящи изследвания, твърде рано е да се препоръчва Rescue Remedy като лечение за всяко състояние. Ако обмисляте да го използвате, говорете с Вашия лекар, преди да започнете режима на хранителни добавки. Имайте предвид, че Rescue Remedy не трябва да се използва като заместител на стандартните грижи при лечението на хронично здравословно състояние. Ако изпитвате симптоми на продължителен стрес, които се отразяват на вашето благополучие и качество на живот, говорете с Вашия лекар или специалист по психично здраве. Вашият лекар или терапевт може да препоръча решения, които могат да включват лекарства, терапия или промени в начина на живот.

COMFORTER ESSENCE /РЕСКЮ/ НАМИРА ШИРОКО ПРИЛОЖЕНИЕ и действа на всеки човек за оказване на първа помощ във всички случаи на внезапен физически или психически шок, загуба на съзнание, наранявания и травми, настъпили в резултат на пътно-транспортни произшествия или други злополуки.

 • Рескю може да се използва успешно и за по-бързо преодоляване на епилептична криза и за възстановяване на жизнените функции при топлинен удар или колапс.
 • Комбинацията оказва много бърз успокояващ ефект при силни стресови ситуации, водещи до безпокойство, уплаха или панически страх, емоционални разтройства, мъка, душевни травми и депресии, предизвикани внезапно от възникването на проблемна ситуация, получаването на лоша вест, междуличностни конфликти, раздяла, загуба на близък и др.
 • Спасителната смес успешно може да отстрани нервното напрежение и безпокойство преди изпит, интервю за работа, посещение на зъболекар, важна среща, спортни състезания, публична изява и да спомогне за избистрянето на ума, засилването на концентрацията и създаването на нужните психологически условия за постигането на максимална изява в условията на стрес.
 • Използването на Comforter essence преди лягане (вътрешно или разтворен във ваната) след напрегнат ден е ефикасно средство, което ни помага да постигнем обща релаксация и успокоение и да се справим успешно с безсънието.
 • Рескю ремеди е идеално алтернативно средство и за успокояване на малки деца при безсъние, кошмари, колики при бебета, болки при никнене на зъби и др.
 • Може да се използва още за облекчаване на менструални болки, болки в резултат на спазми, зъбобол, главоболие, мигрена и др.
 • Спасителната смес спомага за стабилизирането на пациенти, получили различни интоксикации, в резултат на медикаментозно предозиране, лекарствена непоносимост или други.
 • Comforter essence се използва и от родилки преди и след раждане за облекчаване на родилния процес, за намаляване на стреса и риска от травматични увреждания и за по-бързото следродилно възстановяване.
 • Rescue Remedy намалява депресиращия ефект от анестезията при бебета, родени чрез цезарово сечение, както може да окаже и реанимиращ ефект при новородени с нарушени жизнени функции.
 • Изключително ефективно средство при нервно свръхнапрежение, клаустрофобия и панически атаки и страх от загуба на самоконтрол – силен страх, предизвикващ агресия
 • Различни видове страхове – при  летене със самолет, преди посещение на зъболекар, изпит, при природни бедствия – земетресение, пожар, буря, наводнение и т.н.
 • Рескю ремеди може да предотврати жлъчни колики, апендицит, бъбречна криза и други подобни оплаквания, ако се вземе в ранния стадий на състоянието, при появата на първите усещания и преди същинската криза. Когато физическите симптоми се появят, сместа може да помогне единствено физическото страдание да бъде понесено по-лесно.
 • Тези капки са най-важната част от вашата домашна аптечка. Искам да ги споделя с вас, защото вярвам че те трябва да достигнат до всеки един дом. Това е първа помощ за всяко едно семейство!

ПОРЪЧАЙ СВОЯТА СПАСИТЕЛНА СМЕС TУК

ПРИЛОЖЕНИЕ НА РЕСКЮ ПРИ ЖИВОТНИТЕ

 • за успокояване на животните при подстригване.
 • за намаляване на тревогата и безпокойството по време на пътуване.
 • за намаляване на стреса и риска от шок при всякакви манипулации с птици.
 • за по-лесно адаптиране при промяна на условията на живот.
 • за намаляване на стреса и тъгата при отделяне или загуба на стопанин или партньор.
 • за намаляване на напрежението и подобряване на резултатите по време на обучение или дресировка.
 • за намаляване на стреса и за по-добро представяне по време на изложби и състезания.
 • за успокояване на животни, изпитващи панически страх от силен шум, гръмотевици и фойерверки.
 • за преодоляване на критични състояния при всички  случаи на внезапен шок, стрес, травми, колапс, топлинен удар и др.
 • за облекчаване на състоянието при колики, спазми и парализи.
 • за по-бързо преодоляване на епилептични кризи.
 • за по-бързо възстановяване на физическите сили при изтощени животни.
 • за облекчаване на раждането и намаляване на стреса при родилки.
 • за реанимация на новородени в критично състояние.
 • за стабилизиране на жизнените функции при предозиране на лекарства, интоксикации, ухапвания от отровни змии и насекоми.
 •  за по-бързо излизане от състояние на наркоза.
 •  за ускоряване зарастването на операционни и травматични рани.
 •  за успокояване на кожни сърбежи от всякакъв характер и за ускоряване налечението при различни кожни проблеми.
 •  за ускоряване на оздравителния процес при навяхвания, разтeжения и натъртванания
 • за намаляване на нервното напрежение преди посещение  при лекар.

МОЯТА ИСТОРИЯ СЪС СПАСИТЕЛНАТА СМЕС НА Д-Р БАХ

Моята среща с Баховите есенции започна на 23 септември 2011г., един специален за мен момент точно в навечерието на рождения ден на д-р Бах. Точно на този ден, по време на Сатурновото ми завръщане, с раждането на втората ми дъщеря, започна и моето второ раждане. Както казва д-р Светла Балтова, тя “ме поведе по пътя на Цветните есенции”.

Месец преди това събитие, се заплених от „Енциклопедията на Цветята на д-р Бах“ в една книжарница – беше любов от пръв поглед. Скоро след това, с подкрепата на моя съпруг Петър Марценков, закупих целия комплект Цветни есенции, без да имам представа за какво ще го ползвам. Това беше моята първа среща с тях.

Тръгнахме за родилното отделение в гр. Левски на термина 14 септември с 1 бутилка Рескю Спасителна смес /Comforter essence/ и 1бр. арника. Имах чувството, че нося цяла аптечка в себе си. Настанихме се в хотел, за да чакаме кога детето ще реши да излезе на бял свят. Тези 10 дни от една страна бяха като почивка, но от друга страна ни се сториха цяла вечност, тъй като прекъснахме нормалния си ритъм на живот. Притеснението, нетърпението и натиска от външни обстоятелства взе своя връх ден преди раждането, когато се обадих за помощ на моята дула Тони и тя ме подсети за „аптечката“, която нося. Попита ме какво чакам, защо не използвам това, което съм приготвила. Интересен въпрос наистина, може би чаках да започне самото раждане, без да отчитам факта какво е емоционалното ми състояние и че аз вече имам нужда. Започнах капките Рескю сутрината на 23.09, като в началото ги пиех буквално през 30мин. Спомням си, че вечерта бяхме на ресторант и празнувахме с мъжа ми годишнината от нашата сватба, аз се смеех и се чувствах прекрасно. Казах си, какво толкова притеснително има, всичко е наред, ние сме на почивка, всичко ще се случи по най-добрия начин, тогава когато му дойде времето. Същата нощ първите контракции започнаха. Без да ви отегчавам с подробности искам да кажа, че продължих с приема на капките през 1-2ч през цялата нощ,  след което просто ги забравих, тъй като очевадно нямах нужда от тях. Бях спокойна, уверена и силна, което направи впечатление дори и на персонала в болницата, които също се почерпиха с Рескю ремеди.

Това бе първата ми среща с капките, която наистина за мен бе вълнуваща. Сега, като се връщам назад си давам сметка, че преносването на бебето с 10 дни е един своеобразен преход в моето развитие. От термина 14.09 /празник на пожарната, и аз като действащ служител на пожарната тогава/ до 24.09 /празник на д-р Бах и Цветните есенции, и сегашното ми аз, като холистичен терапевт/.

Веднага след раждането, друга комбинация ми помогна да се справя със Сатурновия период, който продължи около 3мес. и съвпадна със следродилната депресия.

В следващата година имаха възможност до капките да се докоснат всички мои близки и роднини: кой по желание, кой по задължение 🙂 и така докато не осъзнах, благодарение на комбинацията Открий мисията си, че това е моят път и че тази любов не е мимолетна, а част от плана на душата ми.

Цветните есенции ми помогнаха да се справя с прехода на 2012г, който при нас беше доста драматично изразен. Скока в квантовото съзнание, на материално ниво се оказа скок от сигурна работа и дом в родния ми град, в едно неясно бъдеще, което вече има очертания и се нарича „Здрависимо“. Те дадоха мир, спокойствие и сила на моята свекърва, която трябваше да се изправи в лицето на смъртта неподготвена от промените, които я очакват. Тя успя да  се справи с предизвикателството на раздялата и да намери нов смисъл за живот, след загубата на нейния съпруг.

4г след моята промяна, дойде ред и на съпруга ми, който също последва сърцето си – напусна държавната работа и длъжност, която беше тясна за неговата душа. През всички тези промени, Цветните есенции са били наш верен съюзник. Все още получаваме „критики“ от хора, намиращи се на друго ниво на еволюцията, които смятат, че сме луди или че това е „плацебо“ ефект. На тях искам да кажа, че може би са прави, защото всеки има своята истина. Може би в това да следваш пътя на сърцето си се изисква малко „лудост“ и може би „човекът наистина е своето плацебо“. И въпреки това, че егото им го отрича, аз знам, че някъде дълбоко в себе си те вярват. Защото най-истинските неща са невидими за очите, а Цветните есенции са едно от тях. Те се усещат със сърцето и душата!

Тук се опитах да набележа най-важните периоди от моя и на семейството ми живот, в които съм видяла действието и ползите от Цветята. Употребата им за личностно усъвършенстване и духовно развитие са ежедневие в живота ми до сега. 

През всички тези години съм свидетел как благодарение на Цветните есенции хората около мен се справят в трудни за тях моменти и как живота им се променя. Затова, моля всеки от вас, който е видял положителен ефект от есенциите, нека с няколко думи да сподели в страницата на събитието, защото когато споделяме доброто го увеличаваме!

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Други

Други

Спасителна смес с която да се справиш с напрежението, стреса и паник атаките

Спасителна смес с която да се справиш с напрежението, стреса и паник атаките

Цветните есенции са прости, но мощни природни средства, които са придобили много привлекателност в последните години. В практиката се използват цветни Цветните есенции са прости, но мощни природни средства, които са придобили много привлекателност в последните години. В практиката се използват цветни 2023-02-21T17:13:45+02:00 Спасителна смес с която да се справиш с напрежението, стреса и паник атаките

<div class="elementor-column elementor-col-66 elementor-top-column elementor-element elementor-element-6aa57ef ob-is-e3" data-id="6aa57ef" data-element_type="column" data-settings="{" _ob_bbad_is_stalker="" :="" no="" _ob_teleporter_use="" :false="" _ob_column_hoveranimator="" _ob_column_has_pseudo=""> <div class="elementor-widget-wrap elementor-element-populated"> <div class="elementor-element elementor-element-e081548 ob-has-background-overlay elementor-widget elementor-widget-theme-post-content" data-id="e081548" data-element_type="widget" data-settings="{" _ob_perspektive_use="" :="" no="" _ob_poopart_use="" yes="" _ob_shadough_use="" _ob_allow_hoveranimator="" _ob_widget_stalker_use="" data-widget_type="theme-post-content.default"> <div class="elementor-widget-container"> <p>Цветните есенции са прости, но мощни природни средства, които са придобили много привлекателност в последните години. В практиката се използват цветни есенции, които са под формата на течности, съдържащи енергията на цветята.</p> <p>Съвременните цветни есенции са произведени от Едуард Бах, британски лекар, през 30-те години на миналия век. Според д-р Бах енергията на цветята може да стабилизира чувствата ви. Той вярвал, че това може да подобри психическото, физическото и духовното ви здраве.</p> <p>Днес хората използват цветни есенции със същата цел, за да облекчат стреса, тревожността и болката. Положителната страна е, че те нямат никаква вреда при използването им. Можете да си закупите<span>&nbsp;</span><a href="https://zdravisimo.bg/%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82-%D0%BE%D1%82-38-%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D1%80-%D0%B1%D0%B0%D1%85/" target="_blank" id="3568" rel="noreferrer noopener">стоков комплект</a><span>&nbsp;</span>с концентрати на Цветни есенции или да си направите сами<span>&nbsp;</span><a href="https://zdravisimo.bg/%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%89/" target="_blank" id="3525" rel="noreferrer noopener">индивидуална комбинация</a>. За повече идеи каква да бъде вашата лична комбинация прочетете<span>&nbsp;</span><a href="https://zdravisimo.bg/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%8F/" target="_blank" data-type="post" data-id="3961" rel="noreferrer noopener">Излекувай себе си с предложения за комбинация от Цветни есенции</a>.</p> <p>Какво ще намерите в страниците на тази статия?</p> <div class="wp-block-getwid-table-of-contents is-style-default"> <ul class="wp-block-getwid-table-of-contents__list"> <li><a href="https://zdravisimo.bg/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82-2/#b09ae12d4f37">Как работи и какво съдържа Спасителната смес</a></li> <li><a href="https://zdravisimo.bg/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82-2/#a17dc82acc91">Comforter essence /Рескю/ намира широко приложение</a></li> <li><a href="https://zdravisimo.bg/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82-2/#3469ec074e7b">Поръчай своята Спасителна смес Comforter essence</a></li> <li><a href="https://zdravisimo.bg/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82-2/#9761056c616f">Приложение на Рескю при животните</a></li> <li><a href="https://zdravisimo.bg/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82-2/#e34689279893">Моята история със Спасителната смес на д-р Бах</a></li> </ul> </div> <p></p> <h3 id="b09ae12d4f37">КАК РАБОТИ И КАКВО СЪДЪРЖА СПАСИТЕЛНАТА СМЕС</h3> <p class="tw-data-text tw-text-large tw-ta" dir="ltr" data-placeholder="Превод"><span class="Y2IQFc" lang="bg">Rescue Remedy е вид на Bach Flower Remedy, линия от цветни есенции, разработена от д-р Едуард Бах през 1920-те и 1930-те години. Английският лекар вярвал, че болестите, причинени от негативни емоции, като стрес и депресия, могат да бъдат облекчени с цветни есенции. Прави се чрез поставяне на цветя във вода и създаване на инфузия чрез излагане на сместа на слънчева светлина или друг източник на топлина. След това цветята се изхвърлят и течността се запазва (обикновено с алкохол), разрежда се и се съхранява във флакони.</span></p> <p>Положителният потенциал на 5-те цветни есенции, включени в състава на комбинацията, води до балансиране на блокиращите модели на поведение.&nbsp;</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/30041/files/image/spasitelna-smes.png" /></p> <ul> <li><strong>Impatiens (Слабонога)</strong>&nbsp;за баланс на състоянието на душевно или физическо напрежение, силна възбуда и болкa</li> <li><strong>Rock Rose (Жълтак, Скална роза)</strong>&nbsp;за баланс на състоянието на силен уплах и паника.</li> <li><strong>Clematis (Повет)</strong>&nbsp;за баланс на състоянието на прималяване, понякога загуба на съзнание или просто състояние на съзнанието, в което то избягва в един илюзорен свят, отказвайки да приеме настоящето</li> <li><strong>Star of Bethlehem (Витлеемска звезда)</strong>&nbsp;за баланс на състоянието на шок</li> <li class="slick-list draggable"> <div class="slick-track"> <div id="col-gm803666" class="wp-block-gutentor-m5-col col-gm803666 gutentor-slider-item slick-slide" data-slick-index="1" aria-hidden="true" tabindex="-1"> <div id="section-gm803666" class="section-gm803666 gutentor-col-wrap has-image-normal has-custom-bg"> <div class="gutentor-slider-caption"> <div class="grid-container"> <p><strong>Cherry Plum (Дива джанка)</strong>&nbsp;за баланс на състоянието на хистерия или загуба на контрол над емоции например крещене, удряне, блъскане и др. подобни.</p> <p>В течна форма препоръчителната доза е четири капки, взети директно върху езика ви или смесени с вода и изпивани през целия ден. Винаги четете етикетите, преди да ги консумирате.</p> </div> </div> </div> </div> <div id="col-gma152a7" class="wp-block-gutentor-m5-col col-gma152a7 gutentor-slider-item slick-slide" data-slick-index="4" aria-hidden="true" tabindex="-1"> <div id="section-gma152a7" class="section-gma152a7 gutentor-col-wrap has-image-normal has-custom-bg"> <div class="gutentor-slider-caption"> <div class="grid-container"> <p>Няколко минути (максимум 15) след приема й, механизмите за самолечение на тялото се активират. Това води до емоционално стабилизиране и психо-физическо отпускане &ndash; най-важните предпоставки за всяко медицинско лечение.</p> <h3></h3> <h3>ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ЗА РЕСКЮ РЕМЕДИ</h3> </div> </div> </div> </div> </div> </li> </ul> <p>Странични ефекти Rescue Remedy обикновено се счита за безопасно.4 Безопасно е и за тези, които са на диета без глутен. Хората, приемащи определени лекарства, като антибиотици като метронидазол или лекарството за разстройство на употребата на алкохол Antabuse (дисулфирам), могат да получат гадене и/или повръщане поради формата на алкохолна основа на всяка цветна есенция. Може да не е подходящо за вас, ако имате притеснения относно съдържанието на алкохол в продукта. Rescue Remedy също се предлага в версии с нулева защита, консервирани с растителен глицерин вместо ракия, идеални за бременни, кърмещи или за деца. често задавани въпроси Колко време отнема действието на Rescue Remedy? Въпреки че всеки човек е различен, производителят предполага, че повечето хора започват да усещат ефекта &bdquo;доста скоро&ldquo; след приема на продукта.5 Колко дълго трае Rescue Remedy? Производителят не посочва колко дълго траят ефектите на продукта, но предлага дозите да се повтарят при необходимост.6 Можете ли да предозирате Rescue Remedy? При редовна употреба не трябва да се наблюдава предозиране. Все пак трябва да се има предвид алкохолното съдържание на продукта. Избягвайте да приемате повече от препоръчаната доза и не комбинирайте с други продукти, съдържащи алкохол. Дали Rescue Remedy за домашни любимци е различна формула? Rescue Remedy Pets е формулиран за животни от всякакъв вид, включително котки, кучета, птици, коне, зайци и влечуги. Не съдържа алкохол и формулировката се различава от съставите на Rescue Remedy, предназначени за консумация от човека, които не трябва да се дават на домашни любимци.</p> <ul> <li id="tw-target-text">Забележка&gt; Поради липса на подкрепящи изследвания, твърде рано е да се препоръчва Rescue Remedy като лечение за всяко състояние. Ако обмисляте да го използвате, говорете с Вашия лекар, преди да започнете режима на хранителни добавки. Имайте предвид, че Rescue Remedy не трябва да се използва като заместител на стандартните грижи при лечението на хронично здравословно състояние. Ако изпитвате симптоми на продължителен стрес, които се отразяват на вашето благополучие и качество на живот, говорете с Вашия лекар или специалист по психично здраве. Вашият лекар или терапевт може да препоръча решения, които могат да включват лекарства, терапия или промени в начина на живот.</li> </ul> <p><strong></strong></p> <p><strong>COMFORTER ESSENCE&nbsp;/РЕСКЮ/ НАМИРА ШИРОКО ПРИЛОЖЕНИЕ</strong>&nbsp;и действа на всеки човек за оказване на първа помощ във всички случаи на внезапен физически или психически шок, загуба на съзнание, наранявания и травми, настъпили в резултат на пътно-транспортни произшествия или други злополуки.<img class="normal-image" src="https://zdravisimo.bg/wp-content/uploads/2021/03/4.-Prilojenie.jpg" /></p> <ul> <li>Рескю може да се използва успешно и за по-бързо преодоляване на епилептична криза и за възстановяване на жизнените функции при топлинен удар или колапс.</li> <li>Комбинацията оказва много бърз успокояващ ефект при силни стресови ситуации, водещи до безпокойство, уплаха или панически страх, емоционални разтройства, мъка, душевни травми и депресии, предизвикани внезапно от възникването на проблемна ситуация, получаването на лоша вест, междуличностни конфликти, раздяла, загуба на близък и др.</li> <li>Спасителната смес успешно може да отстрани нервното напрежение и безпокойство преди изпит, интервю за работа, посещение на зъболекар, важна среща, спортни състезания, публична изява и да спомогне за избистрянето на ума, засилването на концентрацията и създаването на нужните психологически условия за постигането на максимална изява в условията на стрес.</li> <li>Използването на Comforter essence преди лягане (вътрешно или разтворен във ваната) след напрегнат ден е ефикасно средство, което ни помага да постигнем обща релаксация и успокоение и да се справим успешно с безсънието.</li> <li>Рескю ремеди е идеално алтернативно средство и за успокояване на малки деца при безсъние, кошмари, колики при бебета, болки при никнене на зъби и др.</li> <li>Може да се използва още за облекчаване на менструални болки, болки в резултат на спазми, зъбобол, главоболие, мигрена и др.</li> <li>Спасителната смес спомага за стабилизирането на пациенти, получили различни интоксикации, в резултат на медикаментозно предозиране, лекарствена непоносимост или други.</li> <li>Comforter essence се използва и от родилки преди и след раждане за облекчаване на родилния процес, за намаляване на стреса и риска от травматични увреждания и за по-бързото следродилно възстановяване.</li> <li>Rescue Remedy намалява депресиращия ефект от анестезията при бебета, родени чрез цезарово сечение, както може да окаже и реанимиращ ефект при новородени с нарушени жизнени функции.</li> <li>Изключително ефективно средство при нервно свръхнапрежение, клаустрофобия и панически атаки и страх от загуба на самоконтрол &ndash; силен страх, предизвикващ агресия</li> <li>Различни видове страхове &ndash; при&nbsp; летене със самолет, преди посещение на зъболекар, изпит, при природни бедствия &ndash; земетресение, пожар, буря, наводнение и т.н.</li> <li>Рескю ремеди може да предотврати жлъчни колики,&nbsp;апендицит, бъбречна криза и други подобни оплаквания, ако се вземе в ранния стадий на състоянието, при появата на първите усещания и преди същинската криза. Когато физическите симптоми се появят, сместа може да помогне единствено физическото страдание да бъде понесено по-лесно.</li> <li>Тези капки са най-важната част от вашата домашна аптечка. Искам да ги споделя с вас, защото вярвам че те трябва да достигнат до всеки един дом. Това е първа помощ за всяко едно семейство!</li> </ul> <p></p> <p><strong>ПОРЪЧАЙ СВОЯТА СПАСИТЕЛНА СМЕС <a href="https://zdravisimo.cloudcart.net/product/spasitelna-smes-comforter-essence">TУК</a></strong></p> <p></p> <p><strong>ПРИЛОЖЕНИЕ НА РЕСКЮ ПРИ ЖИВОТНИТЕ</strong><img class="normal-image" src="https://zdravisimo.bg/wp-content/uploads/2021/03/3.4-Jivotni.jpg" /></p> <p></p> <ul> <li>за успокояване на животните при подстригване.</li> <li>за намаляване на тревогата и безпокойството по време на пътуване.</li> <li>за намаляване на стреса и риска от шок при всякакви манипулации с птици.</li> <li>за по-лесно адаптиране при промяна на условията на живот.</li> <li>за намаляване на стреса и тъгата при отделяне или загуба на стопанин или партньор.</li> <li>за намаляване на напрежението и подобряване на резултатите по време на обучение или дресировка.</li> <li>за намаляване на стреса и за по-добро представяне по време на изложби и състезания.</li> <li>за успокояване на животни, изпитващи панически страх от силен шум, гръмотевици и фойерверки.</li> <li>за преодоляване на критични състояния при всички&nbsp; случаи на внезапен шок, стрес, травми, колапс, топлинен удар и др.</li> <li>за облекчаване на състоянието при колики, спазми и парализи.</li> <li>за по-бързо преодоляване на епилептични кризи.</li> <li>за по-бързо възстановяване на физическите сили при изтощени животни.</li> <li>за облекчаване на раждането и намаляване на стреса при родилки.</li> <li>за реанимация на новородени в критично състояние.</li> <li>за стабилизиране на жизнените функции при предозиране на лекарства, интоксикации, ухапвания от отровни змии и насекоми.</li> <li>&nbsp;за по-бързо излизане от състояние на наркоза.</li> <li>&nbsp;за ускоряване зарастването на операционни и травматични рани.</li> <li>&nbsp;за успокояване на кожни сърбежи от всякакъв характер и за ускоряване налечението при различни кожни проблеми.</li> <li>&nbsp;за ускоряване на оздравителния процес при навяхвания, разтeжения и натъртванания</li> <li>за намаляване на нервното напрежение преди посещение&nbsp; при лекар.</li> </ul> <p></p> <h3><strong></strong></h3> <h3><strong>МОЯТА ИСТОРИЯ СЪС СПАСИТЕЛНАТА СМЕС НА Д-Р БАХ</strong></h3> <p>Моята среща с Баховите есенции започна на 23 септември 2011г., един специален за мен момент точно в навечерието на рождения ден на д-р Бах. Точно на този ден, по време на Сатурновото ми завръщане, с раждането на втората ми дъщеря, започна и моето второ раждане. Както казва д-р Светла Балтова, тя &ldquo;ме поведе по пътя на Цветните есенции&rdquo;.</p> <p>Месец преди това събитие, се заплених от &bdquo;Енциклопедията на Цветята на д-р Бах&ldquo; в една книжарница &ndash; беше любов от пръв поглед. Скоро след това, с подкрепата на моя съпруг Петър Марценков, закупих целия комплект Цветни есенции, без да имам представа за какво ще го ползвам. Това беше моята първа среща с тях.</p> <p>Тръгнахме за родилното отделение в гр. Левски на термина 14 септември с 1 бутилка Рескю Спасителна смес /Comforter essence/ и 1бр. арника. Имах чувството, че нося цяла аптечка в себе си. Настанихме се в хотел, за да чакаме кога детето ще реши да излезе на бял свят. Тези 10 дни от една страна бяха като почивка, но от друга страна ни се сториха цяла вечност, тъй като прекъснахме нормалния си ритъм на живот. Притеснението, нетърпението и натиска от външни обстоятелства взе своя връх ден преди раждането, когато се обадих за помощ на моята дула Тони и тя ме подсети за &bdquo;аптечката&ldquo;, която нося. Попита ме какво чакам, защо не използвам това, което съм приготвила. Интересен въпрос наистина, може би чаках да започне самото раждане, без да отчитам факта какво е емоционалното ми състояние и че аз вече имам нужда. Започнах капките Рескю сутрината на 23.09, като в началото ги пиех буквално през 30мин. Спомням си, че вечерта бяхме на ресторант и празнувахме с мъжа ми годишнината от нашата сватба, аз се смеех и се чувствах прекрасно. Казах си, какво толкова притеснително има, всичко е наред, ние сме на почивка, всичко ще се случи по най-добрия начин, тогава когато му дойде времето. Същата нощ първите контракции започнаха. Без да ви отегчавам с подробности искам да кажа, че продължих с приема на капките през 1-2ч през цялата нощ,&nbsp; след което просто ги забравих, тъй като очевадно нямах нужда от тях. Бях спокойна, уверена и силна, което направи впечатление дори и на персонала в болницата, които също се почерпиха с Рескю ремеди.</p> <p>Това бе първата ми среща с капките, която наистина за мен бе вълнуваща. Сега, като се връщам назад си давам сметка, че преносването на бебето с 10 дни е един своеобразен преход в моето развитие. От термина 14.09 /празник на пожарната, и аз като действащ служител на пожарната тогава/ до 24.09 /празник на д-р Бах и Цветните есенции, и сегашното ми аз, като холистичен терапевт/.</p> <p>Веднага след раждането, друга комбинация ми помогна да се справя със Сатурновия период, който продължи около 3мес. и съвпадна със следродилната депресия.</p> <p>В следващата година имаха възможност до капките да се докоснат всички мои близки и роднини: кой по желание, кой по задължение 🙂 и така докато не осъзнах, благодарение на комбинацията<span>&nbsp;</span><a href="https://zdravisimo.bg/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%8F/" target="_blank" data-type="post" data-id="3961" rel="noreferrer noopener">Открий мисията си</a>, че това е моят път и че тази любов не е мимолетна, а част от плана на душата ми.</p> <p>Цветните есенции ми помогнаха да се справя с прехода на 2012г, който при нас беше доста драматично изразен. Скока в квантовото съзнание, на материално ниво се оказа скок от сигурна работа и дом в родния ми град, в едно неясно бъдеще, което вече има очертания и се нарича &bdquo;Здрависимо&ldquo;. Те дадоха мир, спокойствие и сила на моята свекърва, която трябваше да се изправи в лицето на смъртта неподготвена от промените, които я очакват. Тя успя да&nbsp; се справи с предизвикателството на раздялата и да намери нов смисъл за живот, след загубата на нейния съпруг.</p> <p>4г след моята промяна, дойде ред и на съпруга ми, който също последва сърцето си &ndash; напусна държавната работа и длъжност, която беше тясна за неговата душа. През всички тези промени, Цветните есенции са били наш верен съюзник. Все още получаваме &bdquo;критики&ldquo; от хора, намиращи се на друго ниво на еволюцията, които смятат, че сме луди или че това е &bdquo;плацебо&ldquo; ефект. На тях искам да кажа, че може би са прави, защото всеки има своята истина. Може би в това да следваш пътя на сърцето си се изисква малко &bdquo;лудост&ldquo; и може би &bdquo;човекът наистина е своето плацебо&ldquo;. И въпреки това, че егото им го отрича, аз знам, че някъде дълбоко в себе си те вярват. Защото най-истинските неща са невидими за очите, а Цветните есенции са едно от тях. Те се усещат със сърцето и душата!</p> <p>Тук се опитах да набележа най-важните периоди от моя и на семейството ми живот, в които съм видяла действието и ползите от Цветята. Употребата им за личностно усъвършенстване и духовно развитие са ежедневие в живота ми до сега.&nbsp;</p> <p>През всички тези години съм свидетел как благодарение на Цветните есенции хората около мен се справят в трудни за тях моменти и как живота им се променя. Затова, моля всеки от вас, който е видял положителен ефект от есенциите, нека с няколко думи да сподели в страницата на събитието, защото когато споделяме доброто го увеличаваме!</p> </div> </div> <div class="elementor-element elementor-element-ae8a15f ob-has-background-overlay elementor-widget elementor-widget-post-comments" data-id="ae8a15f" data-element_type="widget" data-settings="{" _ob_perspektive_use="" :="" no="" _ob_poopart_use="" yes="" _ob_shadough_use="" _ob_allow_hoveranimator="" _ob_widget_stalker_use="" data-widget_type="post-comments.theme_comments"> <div class="elementor-widget-container"> <section id="comments" class="comments-area"></section> </div> </div> </div> </div> <div class="elementor-column elementor-col-33 elementor-top-column elementor-element elementor-element-78c0742 ob-is-e3" data-id="78c0742" data-element_type="column" data-settings="{" _ob_bbad_is_stalker="" :="" no="" _ob_teleporter_use="" :false="" _ob_column_hoveranimator="" _ob_column_has_pseudo=""> <div class="elementor-widget-wrap elementor-element-populated"> <div class="elementor-element elementor-element-c75a8d8 ob-has-background-overlay elementor-widget elementor-widget-facebook-page" data-id="c75a8d8" data-element_type="widget" data-settings="{" _ob_perspektive_use="" :="" no="" _ob_poopart_use="" yes="" _ob_shadough_use="" _ob_allow_hoveranimator="" _ob_widget_stalker_use="" data-widget_type="facebook-page.default"> <div class="elementor-widget-container"></div> </div> </div> </div>

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки